För Sverige i tiden



Har tidigare pratat om fascinators. Nu är det även dags för masker. Augustinumret av svenska Elle innehåller ett modejobb, ”För Sverige i tiden”, inspirerat av Kungliga Balettens nyuppsättning av Gustav III på Operan. Under alla år som jag har läst Elle är det här modejobbet utan tvekan det bästa jag sett i svensk modepress – någonsin.
Modejobbet sträcker sig över hela 38 sidor som alla är fyllda med en hyllning till svenskt mode. Mäktigt. Frågan är dock om vi kommer att få se fascinators och masker utanför modetidningarnas reportage? Hoppas verkligen det.

Bild: Elle augusti 2008 - För Sverige i tiden
Fotograf: Jimmy Backius
Stylister: Cia Jansson, Lisa Lindqwister och Jenny Fredriksson

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har förstått att du arbetar för Specsavers, men vad är Specsavers för något? Finns ni i Stockholm?

Mvh
Linda

Glasögonormen sa...

Hej Linda!
Ja, stämmer - optikkedjan Specsavers är lite som optikens H&M med visionen att alla ska få tillgång till mode och kvalitet till lägre pris. Butiker finns i hela Sverige med flera i Sthlm. Glasögon har gått från att vara enbart ett synhjälpmedel till en självklar modeaccessoar vilket är jättekul.

Ha det bäst// Pernilla

Anonym sa...

Vad kul! Men är ni ett eget märke eller är ni en återförsäljare av de glasögonmärken som finns ute på marknaden?

Mvh
Linda

Glasögonormen sa...

Hej Linda,

både och - Specsavers har ett eget märke som heter Osiris och är faktiskt en av världens mest sålda "Private Label". Dessutom saluförs varumärken såsom Quiksilver/Roxy, Ben Sherman, fcuk, Red or Dead, Jasper Conran, Missoni, Tommy Hilfiger osv. Alla varumärken ligger på under 2000-lappen och då ingår glas samt ytterligare ett valfri märkespar. Kika in om du är sugen på att uppdatera glasögongarderoben:-) Bästa hälsningar, Pernilla

Anonym sa...

Kan man möjligen få träffa dig då och få lite smakråd? :) Det verkar ju som du har en jättebra smak!

Mvh
Linda

Glasögonormen sa...

Självklart:-)
Eller - varför inte fota dig i olika par glasögon och mejla så kan vi tycka till på bloggen?! Bär du glasögon?