Arbetet i gång i Afrikanska Morogoro



Här kommer Marias andra rapport, nu på plats i Tanzania och efter att ha installerat sig i byn Morogoro;

17/9: "Peter, vår kontakt här i staden Morogoro där vi ska vara hela tiden, tog oss idag med på en artighetsvisit till sjukhuset för att träffa doktorn som hälsade oss välkomna. Vi skrev också in oss i loggen så alla skulle veta att vi var där och varför. Sedan fick vi installera oss där vi skall hålla till for att mäta upp och tvätta glasögonen. På bilden ser ni mig redan igång med att gå igenom alla begagnade glasögon som snälla människor hemma i Sverige skänkt till detta välgörande ändamål.



Nu har jag, Hans och Anders också slagit följe med Sten och hans fru Inger som är anledningen till varför vi åker just till Tanzania - det är deras kontakter som har gjort det möjligt för oss att komma hit och hjälpa till.

Imorse var vi med om en högst intressant biltur där vi följde den fria hastigheten som råder på vägarna här (!!), där AC´n slutade fungera i varje grop och då vi hann med en punktering bara några minuter innan vi nådde vårt mål.



På hemvägen passerade jag och Inger en skola och fick snabbt en lång svans med glada barn efter oss hela vägen till hotellet som överöste oss med frågor på flytande engelska - helt fantastiskt! Kändes som jag var med i en film där alla barnen nyfiket rusar efter främlingen som kommer till deras by. Utanför hotellet fick de dock stanna och vinkade glatt hej då!

När man ser hur Afrikanerna lever och hur dom har det så känner man att man inte har rätten att be om något mer någonsin - vi har det så bra hemma i Sverige! Vi träffade många människor på plats, bl a en handikappad kvinna, som alla verkade hur lyckliga som helst utan all den lyx vi har i överflöd. Kanske man skall ta lärdom av detta?"

Inga kommentarer: